Leden Zorg Advies Teams (Scholen/ROC’s)

Scholen en ROC’s krijgen naast educatie ook te maken met zorgtaken. Jongeren zijn tot hun 18e jaar verplicht om wekelijks op school aanwezig te zijn. Dit maakt de school en de ROC’s dé plek als het gaat om signaleren van problemen en dus suïcidaliteit.

De suïcide e-learning modules zijn in eerste instantie bedoeld voor de medewerkers op uw instelling die zorgtaken hebben, maar uiteindelijk bepaalt u zelf voor welke medewerkers de modules relevant zijn om te volgen. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de modules.

De Studentenpsycholoog

Studeren en het studentenleven kunnen de nodige stress met zich teweeg brengen. Vrijwel alle hogescholen en universiteiten in Nederland zijn daarom voorzien van studentenpsychologen. Studenten kloppen met hun problemen aan bij de studentenpsycholoog. Dit kunnen ook studenten zijn die door de studiedruk en/of de problemen in hun leven het niet meer zien zitten.

De modules kunnen gevolgd worden door alle studentenpsychologen die met studenten tot 20 jaar werken.

De Jeugdverpleegkundige

Sinds 2011 hebben alle gemeenten in Nederland een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De jeugdverpleegkundigen zijn hier ondergebracht. Als jeugdverpleegkundige heeft u regelmatig contact met jongeren en hun ouders. Dit kunnen ook jongeren zijn die door hun problemen erover nadenken om een einde aan hun leven te maken.

De suïcide e-learning modules zijn bedoeld voor alle jeugdverpleegkundigen die met jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 20 jaar werken.

De GGZ-Medewerker

Mensen in Nederland kunnen met hun psychische klachten terecht bij de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Als GGZ-medewerkers werkt u met verschillende doelgroepen met uiteenlopende problematiek. Dit kunnen ook jongeren zijn die door ten gevolge van een psychische stoornis of andere problematiek erover denken om een einde aan hun leven te maken.

De suïcide e-learning modules zijn bedoeld voor alle GGZ-medewekers die met jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 20 jaar werken.